Meld deg på Terrengsykkelrittet 2019 her!

Vi fikk mange positive tilbakemeldinger fra fjorårets løype og kommer derfor til å holde store deler av den i årets trasè. Noen endringer kommer kanskje de mest lommekjente til å legge merke til - men vi er sikre på at det blir minst like gøy! Vi lover en vanvittig morsom, bærekraftig og flott løype med masse flytsti og minst mulig grus! Arena vil være på Skullerud Skole i år. Dette på grunn av bygningsarbeider på Skullerudstua og Nøklevann Skole.

.

Fakta fra traseen 2019

  • Runden blir 30.7 km
  • Du kan forvente 653 høydemeter stigning per runde
  • Det blir mye sti og lite grus
  • Finnes både tekniske partier og flytpartier
  • Du kommer til å ha det moro
  • Du kommer til å bli sliten

 

GPX-fil for Terrengsykkelrittet 2019

NB: start og mål er her på Nøklevann Skole. Det stemmer ikke. Start og mål for 2019 vil være på Skullerud Skole. NB: Vi har fjernet GPS-linken intill videre da vi ikke ønsker mer unødig slitasje på traseen pga våte forhold i marka nå.

 

 

Her kommer et sterkt ønske fra oss i arrangørkomiteen:

Det er vått i Østmarka nå, og med dagens værmelding kommer det mer regn fram mot torsdag. Det betyr våtere terreng.

Kombinert med alle som er ute og terper på traseen er løypa i ferd med å bli ordentlig sølete allerede. Vi har fått tilbakemeldinger på at traseen allerede har fått hard medfart.
Vi skjønner at det er fint å lære seg hvor man skal tjene noen sekunder på forhånd, men om dette fortsetter kommer de aller fleste til å bruke mye lengre tid på lørdag. I verste fall kan vi risikere at rittet blir avlyst / flyttet over på grus pga slitasje på terreng - og hvem vil vel det!?

Påfølgende konsekvenser kan også være at vi i årene framover må flytte rittet til en annen trasè som også forblir hemmelig til rittstart.

Vi har også sett at det begynner å bli kuttet svinger og kjørt opp nye spor gjennom lyngen mange steder.

DETTE ER ABSOLUTT FORBUDT.

Syklister tar vare på stiene sine. Hvis du ikke klarer svingen - så sett ned tempo. Det vil ikke være mulig / tillatt å kutte svinger under rittet heller.

Til glede for alle er det best om det sykles andre steder fram til lørdag. Stivettreglene gjelder selv om det er ritt det øves til.
...så blir vi alle så veldig glade ;)

 

 

NB: Start og mål er på Skullerud Skole. Kartet viser fra Nøklevann. Det stemmer ikke. Oppdatert kart kommer.

.

Trasè for Terrengsykkelrittet 2018, 13 - 16 år - link

1 runde er 23,7 km og 500 høydemeter.

.

Praktisk informasjon om rittet HER.

.

Mandag 20. mai er det kun etteranmelding som er mulig. Da koster deltakeravgiften 1000kr. Det er fortsatt mulig å melde seg på på rittresultater.no men det vil også være mulig å melde seg på i sekretariatet. Se info om åpningstider for sekretariat, henting, etterpåmelding og masse annen relevant info HER. (Samme link som over).

.

Vi samarbeider med NOTS (Norsk Organisasjon for TerrengSykling) om utarbeidelse av en bærekraftig utvikling av løypen, hvor de kan bidra med en mer langsikt form for bygging og vedlikehold av stier.

Vi holder også en tett kommunikasjon med Bymiljøetaten i planleggingen, slik at vi sammen kan gi dere en løype som utfordrer og underholder, både eliten og entusiasten. 

Det rettes en stor takk til erfarne ildsjeler som deler av sin kunnskap om området og kommer med gode forslag og innspill til nye områder og ruter. Dere vet selv hvem dere er :)

.

Arrangeres av IF Frøy og Terrengsykkel.