TERRENGSYKKELRITTET blir arrangert i Østmarka i Oslo, 29 mai 2020

 Terrengsykkelrittet arrangeres av sykkelklubben IF Frøy.

For henvendelser ang. rittet, ta kontakt med prosjektleder

Jørn Michalsen

TLF: 913 45 748

Epost: ritt@froy.no

Henvendelser angående sponsorat kan også rettes til prosjektlederen

Terrengsykkelrittet ble etablert i 2008 med ambisjon om å være det tøffeste, morsomste og mest spennende terrengsykkelrittet i Norge. I følge deltakerne har vi lyktes godt med dette, og traseen går i flott skogsterreng i Østmarka i Oslo. Rittet skal være med på å få terrenget tilbake i terrengsyklingen, og har blitt et kjærkomment alternativ til de mer asfalt- og grusorienterte rittene. Terrengsykkelrittet, hel distanse er på ca 30.7 km. For de som ønsker en ekstra utfordring er det selvfølgelig mulig kjøre dobbel dose ved å melde seg på to runder. Dette er også distansen eliteklassene våre sykler. Uansett distanse er du garantert å bli sliten i beina og ha en bra dag på fine stier i marka. 

Terrengsykkelrittet er rittet for:

  • deg som har syklet litt sti eller masse, fra før.

  • deg som liker stisykling med tekniske vanskeligheter og bratte kneiker, både opp og ned.

  • spenningssøkende ungdom og voksne terrengsyklister som har lyst på en ny utfordring.

 

Terrengsykkelrittet er et ritt som setter krav til både teknikk og fysikk. Det er ritt du bør være stolt av å gjennomføre. Bli med på Norges feteste stitur på noen av de flotteste stiene Oslo har å by på.

Her er det ikke bare den med høyest O2-opptak og sterkest bein som har det mest morsomt. Den med god stiteknikk og dristighet vil få mye igjen for ferdighetene på turen gjennom Østmarka. Stiene i Østmarka er blant de flotteste i landet til leken terrengsykling.

Selv om løypa er krevende, er Terrengsykkelrittet også en super utfordring for alle som liker å sykle i skogen. Løypa kan være en perfekt introduksjon for stisykling i Oslomarka. Foran 2011, 2012 og 2013-utgavene foretok vi betydelige utbedringer av traseen, bl.a. med klopping av de våteste partiene, for å skape bedre flyt i syklingen. 2014-utgaven fikk også en betydelig endring med enda mer sti og flere flytpartier. Rittet i 2015 bar preg av det våteste regnværet i manns minne og i 2016 la vi ned et godt stykke arbeid for at traseen skulle inneholde en bra kombinasjon av bæredyktig sti og grus. Vi opprettet da et samarbeid med Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) og akter å fortsette med dette. I 2017 hadde vi en fantastisk gjennomføring og like så i 2018 og 2019 med verdensmesterføre! Dessverre måtte rittet i 2020 avlyses på grunn av koronasituasjonen. Nå ønsker vi velkommen til et kjempearrangement i 2021.

Det legges opp til start- og rundingsrunder på arena på Skullerud. I målområdet vil det etter rittet bli lagt til rette for servering og salg av mat og drikke. Det vil bli naturlig å være igjen litt etter fullført dyst. Elitesyklistene vil sykle to runder og vil komme i mål foran alle som kun har syklet én runde. 

 Rittets karakter, med mest  singletrack og tekniske stier, innebærer at vi ikke kan håndtere stort flere deltakere enn 800, selv med puljestarter over en lengre tidsperiode. Vi ønsker at alle skal få en best mulig rittopplevelse, og setter derfor et tak for å unngå at det blir trangt på stiene.

 Terrengsykkelrittet var et samarbeid mellom magasinet Terrengsykkel og IF Frøy fra 2008 til 2020. Høsten 2020 overtok IF Frøy hele eierskapet til rittet, med målsetning om å fortsette det og videreutvikle arrangementet som Norges beste Terrengsykkelritt.

 

Påmeldingen til Terrengsykkelrittet 2021 åpner 15.  november 2020.

.

Se flere bilder fra Terrengsykkelrittet 2019 hos magasinet Terrengsykkel

.