Terrengsykkel utstyrsgeneral og Terrengsykkelrittets far, Øyvind Aas gir deg noen tips til hvordan du kan prestere bedre og ha en bedre sykkelopplevelse på Terrengsykkelrittet 25. mai.

 

Meld deg på her!

 

1. Gå over sykkelen i dagene forveien. Sjekk at alt er i orden og at du har nok bremseklosser igjen og ingen rifter i dekkene. Fyll gjerne på med litt ekstra guffe i slangeløse dekk - gjerne gjennom ventilen så du ikke bryter forseglingen. 

2. Forsikre deg om at reserveslangen du skal ha med er tett. 

3. Det kan bli varmt på rittdagen - planlegg hvordan du skal få i deg nok drikke. Beregn minst en halvliter i timen, gjerne 0,75 nå som det blir så varmt. 

4. Skal du sykle to runder kan du sette igjen en flaske ved runding, eller få hjelp til å lange. Bruk evt drikkesekk i tillegg. 

5. Prøvekjør i tilsvarende terreng som rittløytpa. 

6. Senk skuldrene og fokuser på at det skal være moro. Har du ambisjoner om en god plassering bør du likevel holde humøret oppe. 

7. Vær hyggelig i løypa. Slipp raskere syklister fram og passer saktere syklende på en trygg måte. 

.

Bonustips: 

Ikke debuter med nytt utstyr på rittdagen. Ny sykkelbukse, ny sekk, nytt kjede, eller ny sykkel er en oppskrift på ubehag. Velger du å montere nye dekk for rittet, gjør det noen dager i forveien så du er sikker på at de holder tett. 

Trenger du flere tips, kan vi anbefale Terrengsykkels webserie Rittklar. 

 

Praktisk informasjon (parkering, starttider, løypetrasè osv.) 

 

Ellers anbefaler Øyvind alle å spise en is og ta det chill - ses på rittdagen!