Terrengsykkelrittet har bokstavelig talt tatt sykling tilbake til røttene, og er kjent som det mest tekniske og utfordrende maratonrittet i Norge. Det ble etablert av terrengsykkelentusiasten Øyvind Aas i 2008, som et samarbeidsprosjekt mellom Oslo-klubben IF Frøy og bladet Terrengsykkel.

Opp gjennom årene har IF Frøy overtatt mer og mer av ansvaret for driften, og nå blir klubben eneeier av arrangementet. Bladet Terrengsykkel og selskapet Fri Flyt vil fortsatt være med som samarbeidspartner.
- Vi har drevet rittet som et entusiastprosjekt hos oss i alle år. Korona-situasjonen har gjort at vi ønsker å prioritere godt innhold til leserne enda høyere, og bruke alle krefter på journalistikken. Vi er glade for at IF Frøy uten å nøle sa ja til å overta hele eierskapet. Da vet vi at Terrengsykkelrittet også i fremtiden blir Oslomarkas morsomste sykkelritt, sier Audun Holmøy Røhrt, daglig leder i Fri Flyt.

Leder Morten Winsnes i IF Frøy ser med forventning på at klubben skal drive Terrengsykkelrittet på egen hånd.
- IF Frøy ønsker å være blant landets beste arrangører av sykkelritt innen alle grener og for alle typer syklister. Våre dyktige rittfunksjonærer vet hva som skal til for å skape sykkelglede også i Østmarka, påpeker han.

Jørn Michalsen, som er rittansvarlig i IF Frøy, vil gå inn som prosjektansvarlig for Terrengsykkelrittet. Han får i oppgave å sørge for en sømløs overgang av oppgaver som tidligere er utført av Fri Flyt.
- Vi ønsker å skape et enda bedre arrangement for alle  terrengsyklister. Rittet i 2021 er terminfestet til lørdag 29. mai. Som vanlig blir det turklasser,  ungdomsklasser, aktive klasser og Mastersklasser. Om NCF sier ja, blir Terrengsykkelrittet 2021 en del av Norgescupen i maraton, forteller Michalsen.

Planleggingen av Terrengsykkelrittet er i full gang. Påmeldingen starter om få uker, og deltakerne vil også i fremtiden få all nødvendig info på nettsiden terrengsykkelrittet.no.