TERRENGSYKKELRITTET blir arrangert i Østmarka i Oslo, 23. mai 2020

 

Terrengsykkelrittet arrangeres av sykkelklubben IF Frøy, i samarbeid med magasinet Terrengsykkel.

For henvendelser ang. rittet, ta kontakt med rittleder

Rittleder Jørn Michalsen

TLF: 913 45 748

Epost: mic@micmedianor.no

For henvendelser ang. sponsorat, ta kontakt med sponsoransvarlig

Knut-Harald Smette

TLF: 905 96 675

Epost: knut.harald@friflyt.no

 

Terrengsykkelrittet ble etablert i 2008 med ambisjon om å være det tøffeste, morsomste og mest spennende terrengsykkelrittet i Norge. I følge deltakerne har vi lyktes godt med dette, og traseen går i flott skogsterreng i Østmarka i Oslo. Rittet skal være med på å få terrenget tilbake i terrengsyklingen, og har blitt et kjærkomment alternativ til de mer asfalt- og grusorienterte rittene. Terrengsykkelrittet, hel distanse er på ca 30.7 km. For de som ønsker en ekstra utfordring er det selvfølgelig mulig kjøre dobbel dose ved å melde seg på to runder. Dette er også distansen eliteklassene våre sykler. Uansett distanse er du garantert å bli sliten i beina og ha en bra dag på fine stier i marka.

 

Terrengsykkelrittet er rittet for:

  • deg som har syklet litt sti eller masse, fra før
  • deg som liker stisykling med tekniske vanskeligheter og bratte kneiker, både opp og ned 
  • spenningssøkende ungdom og voksne terrengsyklister som har lyst på en ny utfordring 

 

Terrengsykkelrittet er et ritt som setter krav til både teknikk og fysikk. Det er ritt du bør være stolt av å gjennomføre. Bli med på Norges feteste stitur på noen av de flotteste stiene Oslo har å by på.

 

Her er det ikke bare den med høyest O2-opptak og sterkest bein som har det mest morsomt. Den med god stiteknikk og dristighet vil få mye igjen for ferdighetene på turen gjennom Østmarka. Stiene i Østmarka er blant de flotteste i landet til leken terrengsykling.

 

Selv om løypa er krevende, er Terrengsykkelrittet også en super utfordring for alle som liker å sykle i skogen. Løypa kan være en perfekt introduksjon for stisykling i Oslomarka. Foran 2011, 2012 og 2013-utgavene foretok vi betydelige utbedringer av traseen, bl.a. med klopping av de våteste partiene, for å skape bedre flyt i syklingen. 2014-utgaven fikk også en betydelig endring med enda mer sti og flere flytpartier. Rittet i 2015 bar preg av det våteste regnværet i manns minne og i 2016 la vi ned et godt stykke arbeid for at traseen skulle inneholde en bra kombinasjon av bæredyktig sti og grus. Vi opprettet da et samarbeid med Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) og akter å fortsette med dette i årene framover. I 2017 hadde vi en fantastisk gjennomføring og like så i 2018 med verdensmesterføre! Så da er det bare å krysse fingrene og gjøre arbeidet som skal til for en magisk 2019-utgave av Terrengsykkelrittet!

 

Det legges opp til start- og rundingsrunder på arena (vi har ikke helt bestemt nøyaktig hvor rittarena blir. Det kommer!). I målområdet vil det etter rittet bli lagt til rette for servering og salg av mat og drikke. Det vil bli naturlig å være igjen litt etter fullført dyst. Elitesyklistene vil sykle to runder og vil komme i mål foran alle som kun har syklet én runde. 

 

Rittets karakter, med hovedfokus på singletrack og tekniske stier, innebærer at vi ikke kan håndtere stort flere deltakere enn 800, selv med puljestarter over en lengre tidsperiode. Vi ønsker at alle skal få en best mulig rittopplevelse, og setter derfor et tak for å unngå at det blir trangt på stiene.

 

Terrengsykkelrittet er et samarbeid mellom magasinet Terrengsykkel og IF Frøy.

 

Påmeldingen til Terrengsykkelrittet 2020 er åpen!

.

Se flere bilder fra Terrengsykkelrittet 2019 hos magasinet Terrengsykkel

.

Per-Eivind_Syvertsen_TSR_2018_29