TERRENGSYKKELRITTET blir arrangert i Østmarka i Oslo, 25. MAI 2019.

 

Terrengsykkelrittet ble etablert i 2008 med ambisjon om å være det tøffeste, morsomste og mest spennende terrengsykkelrittet i Norge. I følge deltakerne har vi lyktes godt med dette, og traseen går i flott skogsterreng i Østmarka i Oslo. Terrengsykkelrittet, hel distanse er på ca 30.7 km. For de som ønsker en ekstra utfordring er det selvfølgelig mulig å melde seg på to runder og sykle like langt som eliteklassen - da er du garantert å bli sliten i beina.

Terrengsykkelrittet er rittet for:

  • de som synes terrengsykler skal ha demper(e) og som synes dekkene skal være tjukkere og ha mer knaster enn produktene til RFSU.
  • deg som liker stisykling med tekniske vanskeligheter og bratte kneiker, både opp og ned. Rittet skal være med på å få terrenget tilbake i terrengsyklingen, og har blitt et kjærkomment alternativ til de mer asfalt- og grusorienterte rittene.
  • spenningssøkende ungdom og voksne terrengsyklister som har lyst på en ny utfordring. 

Her er det ikke bare den med høyest O2-opptak og sterkest bein som har det mest morsomt. Den med god stiteknikk og dristighet vil få mye igjen for ferdighetene på turen gjennom Østmarka. Stiene i Østmarka er blant de flotteste i landet til leken terrengsykling.

I 2018 hadde Terrengsykkelrittet start og mål på Nøklevann skole. I 2019 må vi på grunn av bygingsarbeid finne en ny lokasjon for start og i år blir start og mål på Skullerud Skole.

Selv om løypa er krevende, er Terrengsykkelrittet også en super utfordring for alle som liker å sykle i skogen. Løypa kan være en perfekt introduksjon for stisykling i Oslomarka. Foran 2011, 2012 og 2013-utgavene foretok vi betydelige utbedringer av traseen, bl.a. med klopping av de våteste partiene, for å skape bedre flyt i syklingen. 2014-utgaven fikk også en betydelig endring med enda mer sti og flere flytpartier. Rittet i 2015 bar preg av det våteste regnværet i manns minne og i 2016 la vi ned et godt stykke arbeid for at traseen skulle inneholde en bra kombinasjon av bæredyktig sti og grus. Vi opprettet da et samarbeid med Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) og akter å fortsette med dette i årene framover. I 2017 hadde vi en fantastisk gjennomføring og like så i 2018 med verdensmesterføre! Så da er det bare å krysse fingrene og gjøre arbeidet som skal til for en magisk 2019-utgave av Terrengsykkelrittet!

Det legges opp til start- og rundingsrunder på Skullerud Skole. I målområdet vil det etter rittet bli lagt til rette for servering og salg av mat og drikke. Det vil bli naturlig å være igjen litt etter fullført dyst. Elitesyklistene vil sykle to runder og vil komme i mål foran alle som kun har syklet én runde. 

Rittets karakter, med hovedfokus på singletrack og tekniske stier, innebærer at vi ikke kan håndtere stort flere deltakere enn 800, selv med puljestarter over en lengre tidsperiode. Vi ønsker at alle skal få en best mulig rittopplevelse, og setter derfor et tak for å unngå at det blir trangt på stiene.

Terrengsykkelrittet er et samarbeid mellom magasinet Terrengsykkel og IF Frøy.

MELD DEG PÅ TERRENGSYKKELRITTET HER!

.