Gunn-Rita til Terrengsykkelrittet

5. juni arrangeres Terrengsykkelrittet i Østmarka med en ekstra spennende deltaker på startlista 

- Det er veldig morsomt og kunne annonsere at OL-vinner og ti ganger verdensmester i terrengsykling Gunn Rita Dahle Flesjå tar turen til Skullerud og Østmarka for å sykle Terrengsykkelrittet. Vi gleder oss til å vise Gunn Rita hva Terrengsykkelrittet og Østmarka har å by på! Hun sykler ikke mange ritt i Norge så vi tenker selvfølgelig at hennes deltakelse er med på å bekrefte oss som et av de mest spennende og viktigste terrengsykkelrittene i Norge, sier Tonje Sameien.

- Vi har snakket om å kjører Terrengsykkelrittet i mange år. Det høres bare helt topp ut for oss som liker skog og mark og sti. Siden jeg har hatt kontraksforpliktet konkurranseplan tidligere, så har vi sjelden vært hjemme når rittet har gått. I år styrer vi alt selv og synes det passer utmerket inn med resten av sesongplanen, sier Dahle Flesjå.

Med seg i rittkomiteen har hun Jon Flydal som løypesjef, og Katrine Hofstad og Marie Ommundsen fra IF Frøy som rittledere. Sammen gleder de seg til å lage en løype som er krevende nok for eliten og som samtidig fungerer for de som ikke kjemper i toppen.

–  Det er kjekt å få kjørt et skikkelig terrengritt også her hjemme så vi er spente og nysjerrige. I tillegg så er det mange folk som spør om hvordan type ritt vi har her hjemme og da burde vi også kunne uttale oss om de få rittene som er hvor en virkelig får kjørt mye sti. Så det blir garantert en stor opplevelse for hele Team Merida GunnRita, sier Gunn Rita.

Den norske terrengsyklisten Gunn Rita Dahle har deltatt i verdenscupen i terrengsykling siden 1993 og har vunnet verdenscupen sammenlagt fire ganger. I 2004 vant hun alle ritt hun stilte opp i, inkludert OL-rittet i Aten. Hun er den eneste terrengsyklisten i verden som både deltok i OL-rittet i Rio og i OL-rittet i Atlanta i 1996.  Hun har 10 VM-gull, 1 OL-gull og er tidenes mestvinnende kvinne i verdenscupen med 29 enkeltseiere i verdenscupen i rundbane. Gunn-Rita Dahle Flesjå er rett og slett verdens største kvinnelige terrengsykkelstjerne.

Terrengsykkelrittet arrangeres for tiende gang i år, og planleggingen av årets jubileumstrasè er godt i gang. Løypesjef Jon Flydal velger å beholde mange av fjorårets suksesskriterier men har noen overraskelser på lur. 

– Årets utgave, vil ha tradisjonelt Østmarkspreg med mye stein, røtter og svaberg, og vi kommer til å bruke mange av de stiene som har vært med tidligere, men løypa vil bli noen kilometer lengre per runde, sier Jon Flydal.

Selv skal han sykle løypa selv og lover at så lite som mulig av løypa skal gå på grus. 

– Det blir ikke noe grusbanking i Terrengsykkelrittet! Gruspartiene vil i hovedsak fungere som et bindeledd mellom stiene og partier for å få i seg litt mat og drikke, sier Flydal.

Fokus på bærekraft

Arrangørene bak Terrengsykkelrittet – IF Frøy og Terrengsykkel, er opptatt av at rittet skal opptre som en seriøs og ansvarlig redaktør og tar jobben med dialog utad mot andre brukergrupper og aktører på alvor.

 – Vi forholder oss til alle regler og formelle prosesser i dette, og tar hensyn slik at løypa ikke kommer i konflikt med turgåere eller skaper unødig slitasje. Vi har også et strålende samarbeid med Bymiljøetaten som eier skogen. De er veldig positive til å arrangere sykkelritt her og har godkjent de forslagene vi har kommet med i år, sier Flydal.

Terrengsykkelrittet har siden begynnelsen i 2008 blitt et av de mest populære og omtalte terrengsykkelrittene i Norge. Terrengsykkelrittet er det rittet de beste virkelig vil vinne og som mosjonistene virkelig gleder seg til å delta på. Rittet er Oslos eneste maratonterrengsykkelritt og også det eneste rittet i Oslo som gir seeding til Birkebeinerrittet. 

Hvis du også vil sykle terrengsykkelrittet kan du melde deg på HER!

Sist opppdatert: 27.04.2017 22:57