Terrengsykkelrittet

Dette er rittet som tar terrengsykling tilbake til røttene! TERRENGSYKKELRITTET blir arrangert i Østmarka i Oslo, 26. MAI 2018.

Terrengsykkelrittet ble etablert i 2008 med ambisjon om å være det tøffeste, morsomste og mest spennende terrengsykkelrittet i Norge. I følge deltakerne har vi lyktes godt med dette, og traseen går i flott skogsterreng i Østmarka i Oslo.

Terrengsykkelrittet er rittet for:

  • de som synes terrengsykler skal ha demper(e) og som synes dekkene skal være tjukkere og ha mer knaster enn produktene til RFSU.
  • deg som liker stisykling med tekniske vanskeligheter og bratte kneiker, både opp og ned. Rittet skal være med på å få terrenget tilbake i terrengsyklingen, og har blitt et kjærkomment alternativ til de mer asfalt- og grusorienterte rittene.
  • spenningssøkende ungdom og voksne terrengsyklister som har lyst på en ny utfordring. 

Her er det ikke bare den med høyest O2-opptak og sterkest bein som har det mest morsomt. Den med god stiteknikk og dristighet vil få mye igjen for ferdighetene på turen gjennom Østmarka. Stiene i Østmarka er blant de flotteste i landet til leken terrengsykling.

Terrengsykkelrittet vil i 2018 ha start og mål på Nøklevann skole. Dette er et flott utgangspunkt for terrengsykling i Østmarka. 

Selv om løypa er krevende, er Terrengsykkelrittet også en super utfordring for alle som liker å sykle i skogen. Løypa kan være en perfekt introduksjon for stisykling i Oslomarka. Foran 2011, 2012 og 2013-utgavene foretok vi betydelige utbedringer av traseen, bl.a. med klopping av de våteste partiene, for å skape bedre flyt i syklingen. 2014-utgaven fikk også en betydelig endring med enda mer sti og flere flytpartier. Rittet i 2015 bar preg av det våteste regnværet i manns minne og i 2016 la vi ned et godt stykke arbeid for at traseen skulle inneholde en bra kombinasjon av bæredyktig sti og grus. Vi opprettet da et samarbeid med Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) og akter å fortsette med dette i årene framover.

Det legges opp til start- og rundingsrunder rundt Skullerud. I målområdet vil det etter rittet bli lagt til rette for servering og salg av mat og drikke. Det vil bli naturlig å være igjen litt etter fullført dyst. Elitesyklistene vil sykle to runder og vil komme i mål foran alle som kun har syklet én runde. Skullerud har gode parkeringsmuligheter og ligger flott til sør i Østmarka. 

Rittets karakter, med hovedfokus på singletrack og tekniske stier, innebærer at vi ikke kan håndtere stort flere deltakere enn 800, selv med puljestarter over en lengre tidsperiode. Vi ønsker at alle skal få en best mulig rittopplevelse, og setter derfor et tak for å unngå at det blir trangt på stiene.
Eliteklassene er de tregeste til å melde seg på, og vi vil uansett måtte holde eliteklassene åpne frem til 5. Juni og følgelig ta høyde for sedvanlig stor elitedeltakelse. Derfor vil sportsklassene bli utsolgt tidlig.

Terrengsykkelrittet er et samarbeid mellom magasinet Terrengsykkel og IF Frøy.

Påmeldingen for 2018 åpner 26-. oktober! Meld deg på her!

Sist opppdatert: 14.03.2018 14:24